PERMANENT MAKEUP TATOVERING

Semipermanent eller micropigmentering er en form for tatovering som gradvis blekes over 1-5 år avhengig av hud alder, sykdom, medisinbruk, valg av teknikk og uttrykk. Katrine har jobbet med PMU i over 10 år og deltar på kurs i både inn og utlandet flere ganger i året. Hun jobber på et høyt nivå og har du vil føle at du er i trygge og gode hender. Katrine har også lært opp Rikke i skyggebryn og lepper - og hun har fått godkjent kurs og diplom innen faget.
Bryn hårstråteknikk6500,-
Munn6500,-
Eyeliner vipperotforsterker5200,-
Eyeliner klassisk5900,-
Eyeliner kraftig/grafisk6500,-
Eyeliner med skygge6500,-
Eyeliner oppe og nede6500,-
Korrigering fra annen artist3100,-
Arrfra 1500,-
Vedlikehold etter 1-2 år2500,-

Medisinsk tatovering

Takket være medisinsk tatovering er det mulig å gjenopprette smilet og fremme selvtilliten for mange pasienter etter plastisk rekonstruktiv kirurgi, onkologi, arr, brannskader, leppe-/ganespalting, hårtap osv.
Denne rekonstruksjonen anses som et viktig supplement til kirurgi – og for mange et uunværlig post-helbredende stadium.

Areola

Areola – latin for det pigmenterte/mørke området som omgir selve brystvorten.

Arr-kamuflasje, farge/form korrigering og post-kirurgisk rekonstruksjon.
Alle arr på bryst – hvit ring rundt areola etter brystreduksjon/forstørring samt røde/hvite arr under bryst kan ofte kamuflereres med BIOTEK Medisinsk tatovering. En realistisk areola-tatovering kan bidra til å gi avstand til sykdommen og en bedre selvtilitt etter mastektomi.
Dette er et tilbud til kvinner og menn som har fjernet hele brystet etter f.eks. brystkreft, og deretter fått operert nytt bryst. Brystet mangler da ofte det brunlige området, og også ofte brystvorte. Dette kan vi rekonstruere med medisinsk tatovering!

Vitiligo

Vitiligo er hvite flekker på huden grunnet tap av, eller reduksjon av melanin i huden. En medisinsk tatovør kan kamuflere hypopigmentering ved å implantere hudfarget pigment. Vi bruker pigmenter fra Biotek, som har et meget bredt utvalg av hudfargede pigmenter.

Dette er en enkel prosedyre og gir som oftest tilfredsstillende resultat.

Det er imidlertid viktig at tilstanden har vært i remissens, det vil si stabil de siste 2 årene.

Risiko/bivikninger

Smerte: Å få tatovering kan forårsake ubehag, men er sjeldent smertefullt. Smertenivået du føler avhenger av en rekke faktorer, som området du ønsker tatovert og din hudtykkelse. Enkelte er ekstra følsomme i hormonelle perioder som f.eks. under menstruasjon.
Din PMU-artist kan/vil bedøve huden med en krem før og underveis i prosedyren.

Hevelse, ømhet og blåmerker: Kortsiktige bivirkninger kan omfatte hevelse, ømhet og noen ganger blåmerker. Enkelte områder i ansiktet er mer utsatt for bivirkninger enn andre. Tatovert eyeliner og leppe kan lettere forårsake moderat hevelse og sporadiske blåmerker enn f.eks. øyebryn.
Generelt kan man si at jo større området vi jobber på jo større sjanse for bivirkninger. For eksempel vil en grafisk eyeliner være mer invasiv enn kun en vipperotforsterker.

Infeksjon: All tatovering innebærer en risiko for infeksjon. PMU anbefales imidlertid ikke å implanteres dypere enn 0.5mm ned i huden og er derfor svært overfladisk og lite invasivt. Resultatet vil dermed og bli mer naturlig og det vil blekes over tid slik at justeringer er mulig i forhold til aldersrelaterte forandringer.
Øyekatarr/infeksjon i øyet kan oppstå og man bør da oftest starte med Chloramfenikol-salve. Kontakt i tilfelle din lege snarest.
Herpesutbrudd på lepper kan oppstå og du bør da begynne med piller/salve mot dette. Fåes på Apotek både med og uten resept.

Overførbare sykdommer: Forutsatt at din profesjonelle PMIU-artist benytter BIOTEK´s prosedyrer og utstyr skal det ikke være mulig å overføre hudsykdommer. Alt utstyr som tas på samt benyttes under behandlingen, er dekket med engangsplast. BIOTEK´s nåler, fargekopper, opptegningspenner osv. er engangs og kastes etter bruk.

Allergisk reaksjon

Allergisk reaksjon: BIOTEK har produsert og solgt pigmenter i over 40 år og i over 65 land. De har gjennom en årrekke vært den største produsenten i verden og det har aldri vært rapportert inn noen alvorlige allergiske reaksjoner.

Pigmentene er godkjent i henhold til FDA, CE, ISO2008, EN Medical Device m.m.

Pigmentene inneholder ingen kjente allergener/kreftfremkallende ingredienser.

Allergisk reaksjon kan likevel aldri utelukkes 100%. Dersom du er ekstra engstelig/ømfintlig, kan en patch-test utføres 2 uker før behandling.
Symptomene på en allergisk reaksjon kan omfatte kløende utslett eller hevelse.
Foreløpig rapporterte reaksjoner har gitt seg etter få dager, og har da blitt relatert til annet enn de implanterte pigmentene. Enkelte kan reagere på bedøvelse, latex-/nitril-hansker, visse typer bomull og en meget skjelden gang etterbehandlingskremen.

Skuffelse over resultat: Kommunikasjon mellom deg og artisten er her essensiell. Bli enige om opptegnet mal på forhånd.

Trender endres over tid og det samme gjør dessverre vår hudtone og fasthet. Det er derfor viktig å ikke overdrive uttrykket slik at resultatet vil blekes og kan justeres senere om ønskelig.

Det er viktig å tenke igjennom alle risikoene og fordelene før du velger permanent makeup.

Oppdag mer

Andre behandlinger du kanskje vil like

Behandling

Behandling

Behandling

Ingel flere behandlinger å vise
Ingel flere behandlinger å vise